Het Kona LTD-team stelt zich voor

In 2016 meervoudig Nederlands kampioen Laura Turpijn richtte haar eigen MTB team op om op deze manier haar ervaring en opgedane kennis over te dragen aan de nieuwe MTB generatie.

Voor komend seizoen is het team gegroeid van 6 naar 10 rijders uitkomend in de diverse MTB disciplines. XC/ Marathon, Enduro and Eliminator.

Het 2017 team is opgedeeld in een kern en opleidingsteam. Het kernteam draait om de echte competitie beesten, dus veel wedstrijden rijden, hard trainen en afzien en het beste uit zichzelf halen mentaal en fysiek. Met renners als ;

  • Daniël Prijkel nationaal kampioen XC eliminator en Enduro racer
  • Lotte Koopmans rasechte klimmer en in 2017 haar eerste 2 Wereldbekers op het programma staan
  • Linja de Jonge een renster van de lange adem en dit jaar deelnemend aan het WK marathon
  • Roy Peters een jonge marathon rijder die nog niet beseft hoe sterk hij is.
  • En Laura zelf die zich focused marathon en etappe wedstrijden en het begeleiden van het team.

Het basisteam is voor de renners in opleiding maar met veel potentie. Het zijn ook de renners waar jij en ik zich goed mee kunnen identificeren en nog wat trainings en wedstrijdervaring op moeten doen en sterker worden. Dus vooral veel lol en plezier op de fiets beleven en hard werken om zo ook dat stapje te kunnen maken naar het kernteam  en wie weet meer. Het basisteam bestaat uit Robin Roelofs, Karl Croonen, Hanne van den Bielerd, Karin Uyl en Dave van de Pol (tevens mechanieker).

Alle renners hebben een vette Kona Bike onder hun kont, de wielen staan op Mitas banden, Sram zorgt voor perfect schakelen en veergedrag, met Riesel Design pimpen we de bikes tot uniek. Vitesse Cyclingwear zorgt ervoor dat de renners met topkleding op de fiets zitten, de handen zijn beschermd met Ride 100% handschoenen en denkend aan mountainbiken zijn de hersenen beschermd met een IXS helm. Na de wedstrijden ziet iedereen er strak uit met fiets specifieke vrije tijdskleding van Gravity check.

Laura Turpijn is tevens eigenaar van LT-Sports wat zich richt op verkoop en reparaties van de MTB en trainingsbegeleiding . Dit is gelegen in het Dutch Bicycle Centre in Nijmegen en vormt de uitvalbasis van het team.

We nodigen iedereen uit een kijkje te nemen op onze nieuwe site, facebook of instagram pagina om het laatste nieuws over het Kona LTD-team te volgen.

Let the season start and lets ride…. The Kona LTD-team 

fullsizeoutput_758

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s