XCO Oldenzaal

Gisteren stond voor het Kona LTD team de 2e nationale wedstrijd op de kalender, op deze mooie zonnige dag mochten er 2 het podium betreden.

De 3 L’s (Linja, Lotte en Laura) reden een spannende race met een raar einde. Lotte en Laura reden lang in een kopgroep van 5. De laatste ronde vielen er kleine gaten en Lotte hing op een 10 tal seconden. Met 3 ging Laura de laatste ronde in. Maar helaas zat de jury nogal te slapen en gaven geen laatste ronde bel. Na het passeren van de finishstreep met 3 achter elkaar maakten ze zich klaar voor een tactische finale. Maar ineens besloot de jury dat IEDEREEN gefinished was… Monique Maquerite en Laura waren stom verbaast en na even te hebben overlegd zijn ze gestopt om verhaal te halen. Na veel excussen van de jury hebben ze met 3 op de hoogste trede gestaan en was het passeren van de finish dan maar de wedstrijd uitslag. Wel een domper zo en een niet af gevoel… maar happy met de bloemen. Lotte werd 4e en Linja had een mooie strijd en goede Roy.jpgintensieve training en werd 12e.

Dan was het de beurt aan de mannen; Daniel had zich goed herpakt na Berlicum. Uiteindelijk was er 1 man weg gereden en reed Daniel heel spannend voor de 2e plaats met een groep van 4. Net daarachter volgde Robin op een 7e plaats. De verschillen waren klein op dit snelle korte rondje. Helaas reed Robin in de 4e ronde zijn band lek en was het over voor hem. Roy zat net daarachter rond plek 15 Uiteindelijk werd het een spannend sprint voor de 2e plaats die Daniel won. Roy reed zich helemaal leeg en finishde op plek 18 met zeer kleine verschillen. Karl had een veel beter gevoel dan in Berlicum en kon zichzelf goed zeer doen.

Volgende week het serieuzere werk:  Daniel Robin en Lotte rijden de 1e Beneluxcup van het seizoen in Beringen. Linja, Dave, Karin, Karl, Hanne, Roy en Laura rijden de thuis marathon. De Hel van Groesbeek.. Volgende week dus meer nieuws.

Een hele fijne week allemaal!

Podium.jpg

Foto: Ton Roelofs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s