Modder modder en nog eens modder

Benelux kampioenschap Nieuwkuijk 

De tweede manche van de benelux cup is dit weekend verreden in Nieuwkuijk, dit vlakke en zeer snelle rondje zou dus een heel ander beeld geven dan de vorige manche in Beringen. Daniel, Karl en Robin moesten al vroeg uit de veren om 9.15 aan de start te verschijnen.

De eerste rondes mochten nog droog en stoffig verreden worden waarbij iedereen een goede start had waarbij Daniel het voortouw nam met kort daarop volgend Robin.  Na een half uur wedstrijd begon het hard te regenen en te hagelen waardoor het parkoers compleet veranderde in een grote modderpoel. Door bandenkeuze en de plotselinge modder werd het veld goed door elkaar geschud waarbij Daniel knap 9e werd. Karl heeft een knappe race gereden na een wat mindere start goed wat plaatsen op kunnen schuiven naar een 39e plaats. Robin heeft helaas de wedstrijd voortijdig moeten verlaten door ziekte

._DSC0621-2.jpg

Marathon Grand-halleux

Voor Linja, Karin en Roy stond vandaag een marathon op het programma. Daarvoor waren ze afgereisd naar het Belgische grand-halleux. De race stond in het teken van kou, regen en heel veel modder. Roy zat vanaf de start goed voorin mee “ik kon goed opschuiven bij de start en kon de eerste klimmen voorin mee omhoog”. De regen en kou werd hem echter te veel en heeft helaas na de 2de ronde en een aantal schuivers de strijd moeten staken. Ook bij Karin verliep helaas niet alles volgens plan. In het begin ging het super goed maar helaas door mechanische problemen heeft ze na de eerste ronde moeten stoppen. Linja bewees dat ze een harde tante is en reed de 70km lange toch uit “In de eerste ronde was het flink duw en trekwerk en verloor met name op de klim. aan het einde van de 1e ronde in de afdaling toch nog 2 dames weer kunnen bijhalen, en reed op plek 3/4. Daarna kreeg ik het name heel koud en moest deze 2 laten gaan. Na de 2e lus ben ik gestopt om op te warmen en daarna met extra kleding doorgereden. Uiteindelijk 6e geworden. Het was een erg mooi parcours en heb me toch wel vermaakt.”

bah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s