UCI Marathon Houffa & XC Havelte

UCI Marathon Houffalize @ Happy Bike Days

Houffalize dat kleine dorpje in de Ardennen waar alle grote namen van het Mountainbiken wel eens hebben rond gereden.. Ook dit jaar vond hier de marathon plaats uit de Wereld Beker serie. Voor vele Belgen en Nederlanders de laatste kans tot plaatsing voor het WK marathon.  Top 20 is hiervoor vereist.80km en 2200 hm moesten worden afgelegd. Wie de Ardennen kent weet dat het altijd zwaar is, alles is zo steil en de afdalingen zo kort dat je het gevoel hebt alleen berg op aan het rijden te zijn. De zeer sterke wind op de open stukken maakte het nog zwaarder. Lees hier hoe het Roy, Karin, Dave, Linja en Laura verging.

8:15 Start Elite woman: In de auto van La Roche naar Houffalize gaf de auto -0,5 graden aan!!! Brrrr . Gelukkig zorgt de beruchte startklim  Rue Saint Roch  ervoor dat je wel warm draait. (900m en 14% helling). De startklim zorgt er ook voor dat het veld al snel uit elkaar ligt. Laura kwam als 6e boven en sloot aan in een groepje voor plek 6 tm 10. Met Kroatië nog in de benen wist ze dat  Houffalize eigenlijk te snel zou komen. Maar het was de laatste kwalificatie kans voor het WK. Helaas was het lijf toch echt nog wel vermoeid. Zowel het klimmen als dalen als vlakke stukken tegen de wind gingen moeizaam, kortom afzien van begin tot eind.  Uitgeblust passeerde Laura als 10e de finish. Missie geslaagd nu rusten en opbouwen naar het WK

_DSC0680

 

De Ardennen zijn zo zwaar dat het veld helemaal uit elkaar geslagen was en ook Linja reed al snel alleen. Gelukkig kon ze even aansluiten bij een andere dame om zo samen de open stukken tegen de wind af te leggen. Nadat bleek dat Linja het meeste kopwerk moest doen reed Linja toch maar weg en kwam ook zo met een gepijnigd lichaam als 13e over de finish. Na in 2016 veel blessure leed te hebben mee gemaakt was dit toch wel een overwinning waar ze blij mee is. Afzien is het altijd en niets ging vanzelf vandaag maar de eindtijd zei alles. Een uur sneller dan 2016 (natte omstandigheden) maar 25 min sneller dan 2015. Linja is op de goede weg en sleept ook een WK ticket binnen. Ook voor Karin was het bikkelen vandaag, maar ze liet zien dat ze technisch stappen heeft gemaakt en zo veel meer afdalingen heeft gereden dan afgelopen jaren.  Nog niet geheel tevreden maar wel  als 18e en helemaal kapot kwam Karin binnen. De 10km terug naar haar huisje waren wel echt gemeen en moordend.. Maar qua km en HM overtreffen we deze Bikkel niet vandaag.

9:00 Start Elite heren en Fun: Nu was het de beurt aan Roy en Dave. Roy stond vrij achteraan bij de Elite mannen. Op de startklim kon hij iets naar voren rijden. Met gevaar voor opblazen en nog 80km voor de boeg moest dit wel gedoseerd. Het niveau en tempo lag erg hoog en Roy reed al snel in groep rond de 40e a 50e plaats. De laatste 15 km werden zwaar. Krampen in maag en benen.. ondanks dat kon Roy nog opschuiven naar voren. Als 48e kwam hij over  de streep in een tijd van 3h51 en 24 elite. Het hele frisse gevoel miste vandaag een beetje maar ondanks dat was Roy tevreden. Het kan dus nog beter.

Dave startte bij de fun maar had zijn goede benen ook nog op een van de eilanden in Kroatië laten liggen. Ondanks dat heeft hij weer genoeg Wheelies getrokken bij fotografen en zoveel mogelijk rijders in afdalingen het nakijken gegeven.  Happy en moe kwam hij als 62 over de finish… mmmm wat met goede benen? Dave heeft de wedstrijdmodus helemaal gevonden ☺

_DSC0691

XC Nationaal Havelte: Een marathon is toch echt wel iets te lang voor Daniel die de focus heeft op de xc/ Enduro en Eliminator. Vandaar dat Daniel de eer op xc gebied hoog hield in havelte. Helaas ging Daniel in de eerste bocht onderuit en was hij genoodzaakt aan een lange inhaalrace te beginnen. Ondanks dat bolde hij als 6e over de streep. Volgende week is het voor Daniel Enduro time ☺ Karl en Hanne reden in Luxemburg de beruchte maar zeer mooie Mill man Trail tocht. . En ook dit was genieten met dit mooie weer.

Lotte deed het naar Kroatië verstandig rustig aan en genoot van wat clubtrainingen en heerlijk een weekend bij haar ouders en Robin was op pad met zijn Process om nog wat technische afdalingen te trainen.

Volgende week zal Lotte starten op het oude Olympische MTB parcours in London, zullen Karin, Roy en Laura een marathon bij Luik rijden en Daniel en Robin hun eerste Enduro afleggen in Belgie..

De Bikes waren echt perfect, de Hei Hei’s waren heerlijk… op naar een volgend avontuur.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s