XCO Hadleigh park, Belgian enduro cup & Ambleve Marathon

XCO Hadleigh park

Niet gedacht dat dit zo snel zou gebeuren en dat ik de luchtkastelen die ik telkens in mijn hoofd bouw uitkomen. Maar toch stond ik gisteren aan de start van mijn eerste HC wedstrijd en wel op het olympisch parcours van 2012! Een super mooi en uitdagend parcours met flink wat hoogtemeters. Bij de start kon ik gelijk meekomen met de eerste 6. Helaas reed degene voor mij lek waardoor er een gat viel naar de kopgroep. Na een ronde te hebben gereden met Githa Michiels ging zij toch iets te snel en heb ik mijn eigen tempo gezocht op de zevende plaats. Er kwam op een gegeven moment nog iemand dichterbij en die haalde mij in maar hier kon ik bij blijven en op een klim kon ik haar weer inhalen en kon ik voor haar blijven. Tot het einde alles gegeven en vooral niet vergeten te genieten, want het was onvergetelijk! Nu tijd om alles te verwerken en alles eens te laten bezinken, ik heb nog veel te leren maar onwijs blij met dit resultaat!

18320554_10213522968607742_4505022756480129338_o

Belgian enduro cup

Vrijdagavond begon het avontuur al, snel de auto in om naar remouchamps te rijden want zaterdagochtend zou daar de Ambleve Legend Enduro om 8:00 al starten. De naam legend was niet overbodig want wat een dag en wat een parcours kregen we voorgeschoteld!! 41km met 1800 HM mountainbiken over super steile klimmen en afdalingen met super mooie technische passages.

De dag bestond uit 8 getimede stages naar beneden 🙂 al moest daarbinnen ook het nodige geklommen worden en natuurlijk dus ook 8 helse klimmen. In de ochtend was het nog erg nat van de regen van afgelopen dagen. Dit maakte het erg moeilijk om goed grip te houden en snel naar beneden te rijden, de trails waren allemaal net nieuw dus het was nog wat sporen zoeken. Na de ochtend overleeft te hebben hadden we een welverdiende lunch in een heerlijk zonnetje al moesten we nog aardig opschieten want de tijd om naar de volgende stage te komen was erg kort!

 

In de middag begon alles al goed op te drogen en was het daardoor al een hele andere situatie dan in de ochtend. Daniel had helaas pech onderweg met een flinke val en 2 lekke banden. Gelukkig heeft hij de race nog wel uit kunnen rijden. Robine had de race lekker steady gereden zonder grote problemen en daarmee knap 15e elite geworden.

 

Ambleve Marathon

Zondag ochtend veel te vroeg (lees 4 uur in de morgen) ging de wekker af om vroeg te vertrekken voor de marathon in Ambleve. De verhalen van de Enduro’s daar waren zo veelbelovend dat de marathon wel een hele mooie moest worden. Dus was het vroeg in de auto.  De start van de 77km zou om 8:00 zijn.

Met een erg krappe planning kwamen de meesten aan om snel in te schrijven en te starten. Maar de inschrijving verliep mega chaotisch en er was een ruime discussie over een formulier . Kortom lange rijen, maar 2 wc’s en geen vrolijke mensen maar een hoop stress voor de start.

Om 8 uur stond iedereen klaar in het vak, maar helaas nog geen jury. Om 8:10 werden de renners weg geschoten.  Gelukkig was er een mooie lange brede startklim waarbij je lekker in je ritme kon komen en de stress kon vergeten.

Qua parcours had de organisatie echt zijn best gedaan, hij was mooi. Brede klimmen en technische stukken wisselden elkaar af. Echt pittige singletracks die door wat regen en nattigheid best lastig waren. Heerlijke uitdagingen dus.

Bij Laura verliep het lekker, ze was een stuk frisser dan vorige week en kon na 10km bij de eerste dame aansluiten. Kristien (ook een Kona girl van Swoot) maar ook Enduro rijdster had een mooi tempo. Laura reed berg op net iets sterker maar elke afdaling moest ze een gat laten omdat Kristien te hard ging. Uiteindelijk betaalde ze hier ook de tol voor en begonnen de benen flink zeer te doen. Bij de laatste post moest Laura wel stoppen voor het bijvullen van haar Bidon en was Kristien echt uit zicht. Schijnbaar waren de laatste 8km bijna alleen bergaf en was de finish aan het einde van een afdaling. Velen twijfelden dan ook even of dit echt de finish was. Mooi 2 Kona Girls op het podium en een doosje Chimay als prijs mee naar huis…  Kona Hei Hei Rules!!

Roy kon mooi opschuiven en vanaf de start tot in de 2e groep. De benen voelde beter dan vorige week en comfortable reed hij mee. Door de scherpe stenen en gladde wortels stonden al veel renners met een lekke band en ook Roy had last van een afloper. Snel stoppen en bij pompen, gelukkig dichte de Mitas latex het gat. Snel weer verder en ritme terug pakken. later gebeurde dit nog een keer helaas. Uiteindelijk werd Roy nog netjes 33e en 13e bij de elite maar er had zeker meer ingezeten. Technisch komt hij nog wat te kort maar berg op ging het goed. Mooie leerervaring weer.

18342638_10154370421022651_7908881464324455811_n

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s