Lotte haar eerste Wereld Beker

Lees hier de belevingen van Lotte van afgelopen wereld beker in Albstadt:

fotos wcup albstadt 2017 025.jpg
Vorig jaar 31 juli begon dit avontuur, of eigenlijk in maart toen ik een week voor de tweede nationale wedstrijd besloot een licentie te nemen. Laura had mij al verteld dat ik 20 UCI punten nodig had om te mogen starten in een wereldbekerwedstrijd, blijven dromen, luchtkastelen blijven bouwen…
31 juli Houffalize, 5e plek, de 18 UCI punten die ik nodig had waren binnen. 28 mei 2017 stond vanaf die dag rood in mijn agenda omcirkelt: EERSTE WERELDBEKER ALBSTADT!

En voor je het weet… is het zover. Na een avonddienst met gebroken heupen, blinde darmontstekingen, een dwarslaesie en een gebroken teen zette ik de wekker 5 uur later om aan dit avontuur te beginnen.

Het beloofde mooi weer te worden dus met een bepakte auto met twee fietsen, materiaal, reservewielen en een rollenbank reden we richting de zon om aan het einde van de reis gelijk een rondje te rijden op het wereldbekerparcours. De rode letters van de start-finish waren op zichzelf al indrukwekkend, zo vaak op redbull tv gezien en nu in het echt!

Het parcours was mooi en uitdagend. Technisch, en ik was na dit eerste rondje toch best wel overdonderd. Echt wel wereldbekerwaardig, maar zo tof! Even een nachtje over slapen…

Na een nachtje 100x het parcours te hebben gefietst in mijn dromen kon ik vrijdag dan echt gaan verkennen. Drie keer alles rijden, goed kijken, onthouden, betere lijnen kiezen en merken dat het aan het einde toch echt wel beter ging dan aan het begin. Dit gaf wat zekerheid.

Zaterdag nog een rustige dag met een rondje en voorbereiden op morgen. Rust rust rust en alles klaarmaken. Gelukkig zaten we op een heel mooie plek die voor dit alles een perfect recept was!

Zondagochtend 10.30, 27 graden en tijd voor de warming up. Bidonnetjes met ijswater en dorstlesser, het beloofde een hete wedstrijd te worden. Ik had nog nooit zoveel professionele vrouwen aan de start gezien, allemaal met de rollers in de startboxen. Ik mocht met mijn inmiddels 93 gespaarde uci punten als vier na laatste, met nummer 79, opstellen. Alle dames die ik voorbij kon was meegenomen. Hard starten want die weet hoe lang deze wedstrijd voor mij zou duren.

Het startschot ging, gaan! Inhalen waar ik kon inhalen en alles geven op de klimmen. Focus in de afdalingen en ik denk dat mijn hartslag geruime tijd boven de 200 heeft gezeten. Alles gegeven en nog nooit zo diep gegaan, maar wat heb ik genoten. Als 63e kwam ik uiteindelijk over de streep, moe, voldaan en tevreden. Dit is de wereldtop en daar heb ik mij vandaag aan mogen meten, ik weet waar ik sta. Hier heb ik het hele jaar naar uitgekeken, dit zorgvuldig gebouwde luchtkasteel mag vanaf vandaag als ‘af’ worden beschouwd en gelijk ligt er een fundering voor een nieuwe… ik ben nog lang niet uitgeleerd. 

fotos wcup albstadt 2017 012.jpg

Een gedachte over “Lotte haar eerste Wereld Beker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s