Succesweekend!

5 wedstrijden in 1 weekend in 3 mtb disciplines en 2 gekken die Amsterdam- parijs reden.

Zoals jullie weten zijn we een erg gemixt team met verschillende mtb disciplines in 1 team.  De wedstrijden en resultaten van afgelopen weekend waren echt de MAX!!

De 2 idioten Robin en Jasen deden mee aan Amsterdam- parijs. Yup dat is echt fietsend van A’dam naar Parijs zo snel als je kan zonder uitgepijlde route. Dus zelf navigeren en zo snel mogelijk Parijs halen is het doel. 490km en dik 17 uur verder waren ze in Parijs. De foto zegt genoeg. Best knap voor een Enduro rijden 🙂

Lotte koos ervoor de harde competitie op te zoeken en stond zondag aan de start van haar eerste Bundesliga XC.  Ze lag super goed op plaats 6 maar helaas een lekke band gooide haar terug naar plek 9 en 2 min tijdsverlies. Het lukte haar te finishen op de 8e plaats. Super19221824_995978610539753_1494706885170679708_o

Daniel was zo maf 2 wedstrijden op 1 dag te rijden. Als eerste stond hij aan de start in de XC in Assen en reed naar de 3e plaats. Snel in de auto en op naar de mini DH cup in Groningen, Tja als je toch in de buurt bent… En mocht nog een keer dat podium op voor de 2e plaats.

En dan was er nog een erg mooie marathon in Rhens (D) enkele top rijders gebruikten deze gelegenheid als laatste test voor het WK marathon volgend week. Mooi startveld, singletracks door wijnvelden met panormaplaatjes. Kortom het was mooi afzien. In duitsland kun je altijd rekenen op een top organisatie. Op de finish was er rijkelijk bier  “ Kuchen von Muttie” en een top sfeer… Met een overwinning van Laura was het feest compleet!!

XC en DH op 1 dag: Daniel

Xc Assen: Mijn startpositie was vrij goed vanaf de 2e rij.  Als 6e draaide ik het veld in. Helaas viel er voor me al vrij snel een gat waardoor er 3 wegreden en ik niet kon passeren. Na flink wat inspanning kwam ik terug tot de kop maar kon dit net niet vasthouden. Na een paar rondes alleen op de 4e plek te hebben gereden kwamen er 2 van achter aansluiten en viel er een van voor 1 terug. We reden nu dus de laatste rondes voor de 3e plek. Inhalen was lastig en ik lag op plek 5. In een van de laatste stukken kon ik de 4e voorbij maar zat ik al op een gat van 10m van de 3e. Met nog 2 bochten te gaan, ging ik voor een ultieme poging om er nog bij de komen en er voor bij de sprinten. De streep had niet een paar meter eerder moeten liggen, maar ik had het gehaald, 3e!

Daarna was het snel naar Groningen voor de mini downhill cup. Daar aangekomen was ik net op tijd voor mijn 1e run, maar ik moest deze wel rijden zonder te hebben verkend. Hier wist ik toch nog een 4e tijd mee te zetten, binnen 1 seconden van de snelste. Daarna was er nog even tijd om te trainen en daarna de 2e run. De 2e run wist ik de snelste tijd te zetten in mijn categorie. Toen was het tijd voor de super finale, de 15 snelste van de dag uit alle categorieën mochten nog een keer. Mijn run was niet vlekkeloos en voelde ook niet zo goed. Ik was net wat trager als de run ervoor en finishte  2e. Al met al zeer tevreden hoe de dag was verlopen! Op naar de World Cup XCE volgende week!

Uitdaging en competitie drang, Lotte vertrok voor haar eerste Bundesliga:

Een Bundesliga, nog zo’n ‘first time’ die op mijn lijstje stond. Lohr-Wombach leek een mooie C1 wedstrijd die relatief dichtbij was (4-5uur rijden). Dus vrijdagavond ging ik met mijn ouders richting Frankfurt om daar zondag te starten. Het rondje kon ik zaterdag al verkennen en was super mooi! Nauwelijks aangelegd en helemaal in het bos, precies waar het mountainbiken allemaal begint. Ik heb zin in morgen en het voelde goed!

Toch wel zenuwachtig aan de start met flink wat meiden. De startronde was een startklim van 2km dus daar was ik blij mee. De start ging goed en met een groepje van 10 waren we weg. Toen kwam de eerste afdaling, ik kon minder snel afdalen dan de rest waardoor ik telkens een gaatje moest dichtrijden omhoog. Maar klimmen ging goed! Uiteindelijk reed ik steeds dichter naar de nummer 6 toe tot ik in de laatste ronde bij haar in het wiel zat. Helaas reed ik lek in de laatste helft van de laatste ronde. Snel door kunnen rijden naar de post en een wiel wisselend. Nummer 8 en 9 waren mij inmiddels voorbij. Flink aangezet en de laatste helft van de ronde nog alles gegeven, nog een dame ingehaald voor het einde dus een 8ste plek voor mij. Heel blij mee!

XCM  Rhens (D); Karin, Dave, Roy en laura

In super lief historisch dorpje Rhens vlak naast de kerk stonden een paar honderd bikers klaar voor hun wedstrijd. Zo ook Roy, Karin en Laura. 30/50 en 80km waren de diverse afstanden met de 80km om 8:45. Er was een gemoedelijk sfeertje aan de start of kwam dit door de vroege wekker (4 uur) vanmorgen. Omdat er 1 start is en de dames tussen de heren staan valt het niet mee overzicht te houden. Na de startklim vlak voor de eerste versmalling lag Laura 2e zoekend naar de eerste vrouw. De route was erg mooi, zigzaggen tussen de wijnvelden, uitzichten over de Mosel en snelle gravel afdalingen, het was genieten. Na iets minder dan 4 uur finishte Laura als 2e. Karin had helaas was last van misselijkheid maar vond steeds beter haar ritme. Haar powerfile was nog nooit zo hoog geweest.  Het werd een 10e plaats

IMG_3031

Roy leert via de harde weg dat je niet altijd met je hart moet rijden maar in marathon land ook met wat verstand. Na een goede start was hij iets te enthousiast begonnen aan het eerste deel van de wedstrijd. Hij  kwam in een groepje te rijden die eigenlijk net een te hoog tempo reed maar probeerde toch aan te haken wat resulteerde in de parkeerstand net iets over de helft van de ronde. Toch blijven vechten en terug zijn ritme vinden wat een 31ste plek algemeen opleverde.    

Dave koos na een drukke werkweek voor de 50km afstand. Hij verkeek zich even op de startklim maar kon na 5km een lekker ritme vinden en vooral genieten. Een 47e plaats voor hem.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s