It’s all about that Jersey….

Zoals bij vele andere landen stond dit weekend in het teken van het NL kampioenschap. Alles draaide om 1 jaar die felbegeerde  Rood, wit en Blauw trui te hebben voor een jaar….

IMG_3119
Foto: Onno Reijnhout

Foto: Onno Reijnhout

Het lange weekend begon al op vrijdag met de XCE (eliminator) een 750m lange sprint waarbij er steeds 4 renners tegelijk starten en de eerste 2 doorgaan naar de volgende heat.  Daniel had zijn titel te verdedigen en was dus extra gebrand op deze overwinning. Zondag ochtend was het de beurt voor de Elite. Lotte had het NK al zo lang in haar hoofd zitten. En met dit echte klimparcours bij Snowworld Landgraaf liet ze haar benen spreken en draaide als 5e over de streep!! Wat een geweldige progressie maakt ze dit jaar toch mee!! 🙂

XCE Daniel, Karl & Hanne Daniel: Afgelopen vrijdag avond reed ik het NK eliminator. Na een paar rondes te hebben verkent was ik er klaar voor om mijn titel te verdedigen. Om 18.30 had ik mijn tijdrit en ik wist hierbij de 3e tijd te zetten. Ik weet voor mezelf dat de wedstrijd meestal beter gaat als de tijdrit dus ik was hier tevreden mee. Om 19.30 ging de wedstrijd weer verder en ik wist de kwartfinale en halve finale makkelijk door te komen en mijn krachten redelijk te sparen. In de finale wist ik de kopstart te nemen en ik probeerde deze ook niet meer af te geven, maar Jeroen van Eck probeerde me meerdere keer voorbij de steken. Ik wist dit een paar keer te pareren, maar net voor het laatste technische stukje wist hij dan toch voorbij te komen. Ik bleef in zijn wiel en het werd een sprint tot de finish, welke ik verloor met ongeveer een wiel verschil. Helaas wist ik mijn titel dus niet te verdedigen en werd ik 2e, maar ik had alles gegeven dus kon ook niet geheel ontevreden zijn met mijn 2e plek.

Karl: Vrijdag avond gestart in de XCE wedstrijd. Voor mij was het de eerste keer dat ik deze discipline deed. Het parcours was tijdens het verkennen glad van de regen, maar tijdens de wedstrijd droogde het mooi op. Hanne reed ook haar eerste XCE en powerde naar een nette 7e plaats

De planning was niet ideaal want zaterdagochtend was al weer het startschot van de XC wedstrijd voor Daniel, Roy, Robin en Karl. Kortom een erg grote uitdaging om na de XCE weer fris te zijn de ochtend erna.

Voor 4 Kona LTD teammies was het vroeg dag zaterdag. Omdat de eliminator vrijdag laat was en je vol adrenaline staat was het een zeer korte nacht voor zowel Daniel als Karl. Maar met genoeg moraal en een gaaf parcours in Landgraaf kon de gaskraan vol open!!

FB_IMG_1500303844475Foto: Patrick Lagarde

Voor Nederlandse begrippen was het een lekker pittig rondje. Langere klimmen met switchbacks, rockgarden en drops maakte het speels en zwaar. De start was enerzijds wel bepalend aangezien het na een paar 100m naar een smalle singletrack ging.

Robin stond wegens weinig punten op de laatste rij. Maar met een bliksemstart had hij voor de singletrack al 20 man ingehaald. Roy (onze marathon specialist) wist dat de start niet zijn sterkste punt zou zijn na alle verreden marathons. En zo gebeurde het dat Robin en Roy al snel samen reden en dit werd een leuk duel. Op de klimmen was Roy sterker maar op de afdalingen zat Robin weer in zijn nek. De laatste ronde kon Roy wegrijden en het gat behouden. Ze werden 22 en 23e. Mooie Battle dus !!

_DSC1080
foto Ton Roelofs

Daniel Hoopte dat hij voldoende hersteld was na vrijdagavond maar besefte ook dat dit een lastige taak was. Zijn start was zoals altijd goed maar al snel voelde hij dat er weinig power en energie in zat.. De laatste ronde kwam hij als 16e door maar door materiaal pech bolde hij als 33e over de streep.

Karl zijn benen hadden er ook niet zoveel zin meer in, maar toch genietend van het parcours en publiek en zijn Kona werd hij 32e.
Het was eigenlijk onmogelijk om zowel vrijdagavond als zaterdagochtend topfit te zijn, dus misschien volgend jaar maar kiezen voor 1 van de 2 al is dat zonde. Maar dat is volgend jaar…

_DSC0960
Foto Ton Roelofs

XC Zondag Elite vrouwen: Lotte, Linja, Karin en Laura

Lotte Met twee verschillende sokken en een hartslagmeter die 130 aangaf stond ik afgelopen weekend trots en gespannen op de tweede rij achter Anne Tauber. “Nog 15 seconden” galmde de speaker, hartslag 140. Het startschot ging en gaan! Dit was het moment om mijn progressie afgelopen jaar te meten, het moment waar ik de laatste weken naartoe had gewerkt.

Mijn start kan duidelijk nog beter, want in de eerste bocht werd ik links en rechts ingehaald. Dit laat ik mij niet gebeuren, dus mijn inhaalrace startte. Alles geven, klimmen staan, afdalingen focussen! Na een halve ronde belandde ik op plek 5 en zag ik niemand meer voor of achter mij. Dit is de hele wedstrijd zo gebleven en maakte de wedstrijd een race tegen mijzelf. Maar met de kennis dat er wel degelijk iemand voor mij reed die ik zou kunnen inhalen en omgekeerd dat degene achter mij wel eens dichterbij zou kunnen komen heb ik alles gegeven wat ik had tot op de laatste meter. En toen Robin vervolgens na de finish vingers vijf vingers opstak was ik super blij! Dit was het hoogst haalbare en hier mocht ik van mijzelf de hele week niet aan denken. Maar het is gelukt, en alles is heel. Nu lekker nagenieten :).

Linja Linja had de beste start van ons allemaal en schoot van plek 20 naar de eerste rij. Na deze blixemstart moest ze haar eigen tempo pakken. Linja is net als Roy een echte marathon specialist dus de echte push miste ze op dit parcours. Linja werd 17e en is weer gebrand te werken aan kracht en explosiviteit 🙂

Laura Had een steady race, met niet zo een goede start was het even inhalen en zat ze al snel rond plek 10. PLek 8 was niet ver weg maar ze kon het gat niet dichten. Genietend van publiek en parcours was ze tevreden met deze uitslag.

Karin was de pechvogel van de dag, vrij vroeg kwam ze ten val en reed ze haar zadel scheef en haar band eraf. Zware teleurstelling  maar helaas hoort dit bij de sport..

Al met al een mooi NK, waarbij sommige heren savonds onder de teamtent ook goed van zich hebben laten horen, Kampvuur/ Biertje/ Night Biking…. 🙂 Kona waardig dus 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s