24uurs race Assen & enduro Bouillon

24 uurs bike marathon Assen

Dit weekend stond in het teken van KonaLTD teamwork. Linja, Roy, Dave, Tom, Laura, Martijn (vriend van Linja) en Lotte rezen af naar Bike Festival Assen om daar de 24uurs bike marathon te rijden. Op zaterdagmiddag om 14:00 klonk het startschot en moesten zij, in estafettevorm, op een ronde van ca. 20min 24 uur lang zichzelf bewijzen.

Roy was degene die de start voor zijn rekening nam en moest als enige ook nog een stuk over het strand rennen om vervolgens bij zijn fiets te komen en de onwijs vieze en modderige eerste ronde te trotseren. Want het weer was de afgelopen dagen weer typisch Nederlands geweest, dus aan modder geen gebrek!

21457733_1584267264985345_7325015825351188492_o

Na een prachtige startronde van Roy kon Linja het stokje overnemen en reed het KonaLTDteam al snel aan de leiding van het 24uurs gemengde team klassement. Gestaagd ging het door waarbij iedereen twee rondes reed en de tussentijden goed in de gaten werden gehouden. Dave zorgde zelfs de hele dag ervoor dat de fietsen na een modderige ronde weer picobello uitzagen.

De Kona’s vielen al gauw op tussen alle andere fietsen en mensen maakte er opmerkingen over. Ook de titaniumfiets van Tom viel in de smaak!

Toen de schemer viel was de modder grotendeels verdwenen maar maakte de duister het parcours des te uitdagender. Met hoofd- en stuurlamp ging iedereen op pad en werd er een schema gemaakt voor de nacht wie wanneer reed, zodat iedereen wist wanneer hij kon slapen.Afbeelding1

Na een lange maar voorspoedige nacht zonder valpartijen en technische problemen (op wat lichtproblemen na) zagen zij tot hun genoegen dat het gat in de vroege ochtend bijna een hele ronde besloeg met de nummer 2. Rond 11 uur besloten zij iedere ronde te wisselen en zo maakte iedereen ervoor zichzelf een crosscountry wedstrijdje van. Laura mocht de laatste rondje afmaken en met z’n 6en kwamen zij om 14:05 zondagmiddag, 24 uur en 5 minuten later, als winnaars over de finish.

Het fietsen stond centraal dit weekend maar de sfeer er omheen was des te belangrijker. We vormden een goed team en Boyke (zie foto hierboven) was onze mascotte. Grote dank aan Dave (en Sram) die zorgde dat al het materiaal telkens weer schoon en op orde was.

Enduro Bouillon

Afgelopen zaterdag stond Daniel zijn laatste enduro wedstrijd van het seizoen op het programma in Bouillon, België. Na de velen regenbuien de dag ervoor en het wisselvallige weer op de dag zelf kreeg hij een modderig parcours voorgeschoteld, maar dat mocht de pret niet drukken. Zoals we van organisatie van Bouillon gewend zijn hadden ze weer een paar mooie stage uitgestippeld, maar het was niet zijn dag. “Ik reed de meeste stages misschien net iets te voorzichtig, grote fouten maakte ik niet maar vooral de snelheid was er niet. Uiteindelijke werd ik 11e en dus niet mijn beste resultaat van het seizoen. Nu moet ik ook zeggen dat ik meestal niet mijn beste resultaten rij in modderige omstandigheden, maar ik wel op een beter resultaat had gehoopt.” Al bij al wel een mooie wedstrijd gehad en een mooie afsluiter van het enduro seizoen!

21457460_10213878429864682_3124716151059783466_o

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s