Seizoensstart in Afrika

Hoe tof als je eerste UCI-race van het jaar gelijk op een wereldbekerparcours is én in Zuid-Afrika. Laat dat nou precies zijn waar Lotte haar eerste race was afgelopen weekend. Met een temperatuur van zeker 28 graden klonk om half 10 ’s ochtends het startschot van een race die niet minder dan 110 minuten zou duren. Het parcours was droog en stoffig en daardoor ook erg technisch. Per ronde was er een grote rock garden, twee drop offs waar je u tegen zegt en een moeilijke afdaling met boomstammen, én, niet te vergeten 180 hoogtemeters per rondje! 6 rondes, dus reken maar uit…! Maar Lotte had net een nieuwe Eagle gemonteerd en de ronde goed verkend, dus laat die klimmen maar komen!

De start was hard en Lotte zat gelijk mee voorin. Na een halve ronde lag het veld al aardig uit elkaar en was het een kat en muis spel tussen nummers 5-8 waarbij zij in de klimmen dichterbij kwam maar in de afdalingen toch de rest moest laten gaan. Uiteindelijk 7de geworden in een sterk startveld van vrouwen die ook de wereldbeker gaat starten! Mooi begin van het seizoen, en 7 is het geluksnummer, toch?

27544878_10216144594866760_8117083067759901622_n.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s