Hel van groesbeek, Rendeux & Beringen

Hel van Groesbeek

Perfecte omstandigheden voor Roy met een wedstrijd in zijn achtertuin. Het tempo lag direct hoog bij de start en hier hij had het hier in de eerste ronde wat lastig mee. De groep waar hij in reed dunde zich steeds meer uit tot ze met 4 man overbleven. De 2e en 3e ronde kwam hij steeds meer in zijn ritme en kon hij renners inhalen. Uiteindelijk is hij weggereden bij de laatste renner in de derde ronde en solo aangekomen. Een mooie 10e plek in zijn leeftijdscategorie en 20e overall!
Linja stond op de eerste startrij met de “Hel van Groesbeek” maar was nog wel een beetje moe van Hallonie (waar zij 4e werd!!). “Het was een snel parcours, een mooie dag met iedereen.” En een 14e plaats uit een veld van 80 vrouwen!
Karin startte goed maar na 20 km kwam de kramp opzetten. Helaas heeft zij een aantal keren moeten stoppen tegen de pijn. Dit maakte dat zij niet helemaal tevreden was, toch heeft ze aan het einde wel nog een startbewijs voor volgend jaar gewonnen.

WhatsApp Image 2018-04-08 at 19.14.06.jpeg

Laura:

“Wat een prachtig gesoigneerd KONA LTD TEAM afgelopen zaterdag aan de start! Afzien, focus, snelheid en fun. Maar vooral vele voldane gezichten en sterke verhalen na afloop in de team tent. Trots op mijn team! Hopelijk snel zelf ook weer met een nummer op.”

Dave had voor zichzelf een stagerace gemaakt waarbij de eerste dag een 150km lange tocht in Roubaix op de planning stond en hij op dag 2 natuurlijk verwacht werd aan de start van de Hel van Groesbeek. “Zaterdagochtend nog met kleine oogjes aan de start in het dorpje Roubaix, maar de sfeer doet goed en tja, als Belg verlang je gewoon naar de kasseien…” Alles verliep vlekkeloos en hij ging vol gas op de kasseien en gas terug daarna. Zelfs na een lekke band liet hij zich niet van zijn stuk brengen en finishte hij in de Velodrome, waar de grote kampioenen ook gestreden hebben.
Na de prestatie van de dag van tevoren stond hij tegen de verwachting in toch met goede benen aan de start van de Hel van Groesbeek. Ondanks dat de snelheid gedurende rit niet helemaal volgehouden kon worden, heeft hij enorm genoten. Even kwam de man met de hamer langs maar zijn Hei Hei heeft deze man gauw de deur gewezen. “Two hells in one weekend! It’s all about enjoying the thing you love”.

Belgian enduro cup #1: Rendeux

Na een goede warming up in Remouchamps op zaterdag stonden Robin en Daniël zondagmorgen aan de start van de eerste endurowedstrijd van dit seizoen. De wedstrijd had 6 stages en was ruim 35km lang. Bij vrijwel alle stages had Daniël een goed gevoel maar merkte dat hij fysiek nog wat intervaltraining kan gebruiken, het is gelukkig ook pas begin van het seizoen. Het is bij Enduro altijd kijken ook hoe ver fysiek je gaat en waar je stopt om fouten te voorkomen. Ondanks dat hij niet helemaal tevreden is over hoe hij heeft gereden is hij wel 2e geworden bij de Masters en 11e overall! Robin reed ook goed en met weinig foutjes tot hij hard viel in een van de stages. Toch nog 41e overall! De volgende enduro is begin mei!

XCO Beringen (C1)

Beringen, meer bikepark dan cross country parcours, was de plaats waar Lotte zondag zichzelf op mocht uitleven. Met een wedstrijd van 1000 hoogtemeters in 1.5 uur begrijp je wel deze klimgeit daar zin in had! Samen met het sterke internationale deelnemersveld en de technische afdalingen een mooie uitdaging. De wedstrijd was, mede door het warme weer, extra zwaar. In een gevecht met Sophie, koos Lotte toch haar eigen tempo te rijden halverwege de wedstrijd. Alles gegeven en dit was goed voor een zesde plek!

30265251_948421748666899_8495562826088185856_o.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s