In de categorie: wie niet waagt, wie niet wint!

Afgelopen paar weken stonden in het teken van uitersten bij het KONA LTD team. Binnen de comfort zone blijven lijkt soms de eenvoudigste optie maar wat is er veel te leren buiten deze comfortabele zone. Echter om hier buiten te treden is wel wat lef nodig en dan hebben een aantal van het team afgelopen weken maar weer eens laten zien.

Transvesubienne

Laura en Robin rezen, samen met Ton (geweldige chauffeur, fotograaf, verzorger, vader) af naar Nice in Zuid Frankrijk om daar een tweedaagse wedstrijd te rijden. Een wedstrijd die begon met een proloog van 7km met 100hoogte meters en 630 meter dalen, laten we het laagtemeters noemen. Deze proloog vond plaats op een super technisch parcours en om het allemaal nog wat moeilijker te maken kwam de regen met bakken uit de hemel vallen net voor de start. Maar Robin en Laura lieten zich niet afschrikken. Laura rolde als tweede vrouw over de finish en Robin als 29ste elite. Dit gaf vertrouwen voor de dag later.

33076057_10214552505200338_7178417830965018624_n

De tweede dag bestond uit een rit van 75km met 2500 hoogtemeters en 4000 laagtemeters. Een rit die voor Robin 8.5 uur duurde en voor Laura 9.5. Dit zegt iets over hun doorzettingsvermogen en kracht! Naast super steile afdalingen werd de rit ook regelmatig onderbroken door rotsblokken waarbij de fiets op de rug meegenomen moest worden. Ook hierin slaagde Laura het zilver te behouden en mocht zij het tweede treetje van het podium aan het einde van deze zware dag betreden. Een monsterlijke ervaring waar beiden nog even van hebben moeten bijkomen, maar zeker een aanrader voor de diehards!

PHOTO-2018-05-13-16-59-00

Wereldbekers Albstadt en Nove Mesto

Al vanaf Zuid Afrika keek Lotte uit naar deze twee weken. Albstadt was vorig jaar haar eerste wereldbeker (lees hier haar verhaal) en ze was gebrand om hier goed te rijden. En daarna door naar Nove Mesto om daar de wereldbeker te rijden met het meest enthousiaste publiek van alle wereldbekers. Dave ging als de meest geweldige verzorger mee naar Albstadt.

33243619_1530450880400177_6342000515169124352_n

Echter, gelijk donderdag werd er roet in het eten gegooid. Letterlijk. Want Lotte werd ziek voor het eerst in 6 jaar. Misschien ook niet gek na zoveel weken stage – trainen en een gebrek aan rust… Na 2 dagen helemaal niks kunnen eten en drinken en een dag dat het wel een beetje ging wilde ze kosten wat het kost de wereldbeker toch starten. Soms kunnen mensen nog zo veel zeggen maar moet je het zelf ervaren. Van vallen leer je ook. En dat gebeurde, met een lege tank kun je namelijk geen wereldbeker rijden, al had Lotte dat nog zo graag gewild. Albstadt was echter op dat moment niet alleen maar een fysieke uitdaging maar ook technisch was het een overlevingsparcours geworden met de gladheid in de modder. Er zijn veel vrouwen uitgevallen door vallen of materiaalpech, dat heeft Lotte niet gehad en ze kon in de afdalingen aardig stand houden. Zeker van geleerd! Maar volgend jaar liever gezond aan de start.

IMG_2838

Een week had zij om goed te herstellen, eten , eten, eten, rusten en trainen. In Nove Mesto, Tjechië. Samen met het Ghost Factory Racing team met o.a. Anne Terpstra ging zij naar Nove Mesto toe en maakte zij daar kennis met een parcours met ontelbaar veel wortels, dat had ze nog niet in haar prille ervaringsboekje staan. De sfeer was, net als het weer, prachtig en op zondagochtend een week later stond zij aan de start van een volgende wereldbeker. Nog bijkomend van het ziek zijn maar 100x beter dan een week geleden. Terwijl ze alles gaf wat ze had, genoot zij van het publiek van de wedstrijd en de technische afdalingen. Met een beetje pech in de vorm van een val, kapotte schoen en een verloren contactlens lukte het haar de hele race uit te rijden in hetzelfde aantal rondjes als de winnares en een acceptabel tijdsverschil. Als 54ste rolde zij over de finish van dit onwijs sterke veld. Dit smaakt naar meer en ze weet dat ze beter kan. Op naar Val Di Sole!

“Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn.”

Overige uitslagen

Marathon Emmelshausen
Laura: 5e
Roy: DNF

Eldora Bike festival
Linja: 9e

Ardennen Trophy:
Karin: 14e algemeen, 4e in haar leeftijds categorie

XCO Heeswijk-Dinter
Daniël: 4e

PHOTO-2018-05-26-16-39-27

Komend weekend…

En het gaat nog even door want komend weekend rijden Roy, Linja, Karin, Laura en Dave in Rhens de marathon en Lotte in Erezee de cross country wedstrijd!

Foto’s: PC Photography

Een gedachte over “In de categorie: wie niet waagt, wie niet wint!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s