Winst in Erezee en genoten in Rhens

Zoals afgelopen weekend al aangekondigd in een vorige nieuwsbrief stonden er weer een paar mooie wedstrijden op het programma. En wedstrijden zijn natuurlijk nog mooier als ze goed gaan of als je er dingen van leert. 

XCO Erezee (C2)

Ondertussen heeft Bikesight Lotte al omgedoopt tot “Klimgeit Koopmans” maar het verhaal achter deze solo winst is des te interessanter!

Robin en Lotte vertrokken zondagmorgen vroeg richting het Belgische plekje Erezee en hadden al veel goeds gehoord over het parcours, waar vorig jaar het Belgisch kampioenschap werd gehouden. Eenmaal daar aangekomen bleek er niets te veel gezegd. Een prachtig parcours met (steile) klimmen, wortels, stenen en mooie afdalingen, compleet natuurlijk! Helaas maar tijd voor één rondje verkennen dus Lotte was van plan om zo veel mogelijk bij iemand in het wiel te blijven die het rondje goed kende.

34320713_976715062504234_4109192724744241152_o
Foto: Cees Sinke

Toen om 13:00 het startschot klonk lukte het haar om als derde het bos in te gaan. Mooi in het wiel van de nummer twee en één waar ze zich op had voorbereid. Echter, onderaan de afdaling in de klim kon ze al gauw de nummers twee en één voorbij en was ze gedwongen haar eigen race voor te zetten. Met het idee dat ze haar in de afdaling wel weer tegenkwamen. Maar niets was minder waar. Iedere ronde werd het gat groter en groter geslagen. Ondanks dat het verschil groeide, zette Lotte op alle klimmen nog eens extra aan en merkte zij dat de afdalingen beter en beter gingen. Een solo wedstrijd is ook een goede parcours verkenning!

Na iets meer dan 1.5 uur kwam zij met een verschil van meer dan 5 minuten (!) als eerste over de Finish. Er was zelfs nog tijd om voor de camera de finish opnieuw te doen, tot groot vermaak van het publiek dat langs de kant stond. Dit smaakt naar meer!

34322943_2148780812024006_1414090077805477888_o

Marathon Rhens

De marathon in Rhens wordt al sinds het begin van het team jaarlijks gereden door de vaste marathonrijders. 80km met 2400hm, daar kun je ze blij mee maken.

Laura en Dave hadden eerst de bruiloft van het broertje van Laura op het programma staan op vrijdag, om daarna op zaterdag richting Rhens te vertrekken. Daar stond een hotelovernachting te wachten die Laura vorig jaar had gewonnen omdat zij eerste was geworden. Hotel Jacobsberg was mega lux! Sauna, golfbaan en… overal Haribo beertjes!

hotel-jakobsberg4-gr

Laura haar start was goed, maar ze voelde de spanning op haar benen toenemen en is na 25km haar eigen tempo gaan rijden en gaan genieten van alle mooie uitzichten van op de Rhijn. Misschien toch wat te veel gedanst op de bruiloft?! Na bijna 4 uur rijden en een cafeïne gel gingen de benen open en kon zij een prachtige finale rijden. Heel erg genoten, en zoals we van Laura kennen, toch nog 3e geworden in haar categorie!

Bij Dave daarentegen had het suiker in de Haribo beertjes de benen wel bereikt en hij heeft een heerlijke marathon gereden.

WhatsApp Image 2018-06-08 at 22.25.22

Roy zijn specialiteit ligt op de Duitse marathons met brede paden. En laat Rhens nou precies zo’n marathon zijn! Hij kon helemaal zijn energie kwijt en het lukte hem 12e te worden in het algemeen klassement.

Karin heeft ook super lekker gereden, ze moest eerst even inkomen maar aan het einde toch nog veel vrouwen en mannen ingehaald. “Wel tof, ik trapte zo naar boven, waar anderen moesten stoempen en duwen, dat was leuk!”

WhatsApp Image 2018-06-09 at 09.48.31.jpeg

What is next?

Op dit moment in Daniël de Trans Madeira aan het rijden waar hij eerste is in de categorie masters 30+. Hij moet nog twee dagen maar zijn eerste plaats staat al stevig!

Dit weekend wordt door een groot deel van het team de marathon in Monferland gereden en Robin rijdt een enduro in de Ardennen.

Lotte en Karin nemen het weekend om te trainen.

Alle uitslagen en verslagen ga je gauw na het weekend vinden!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s