Mountain of hell

Daniël en Robin zijn aflopen weekend  afgereisd naar Les Deux alpes (FRA) voor de Mountain of hell. De MOH is een marathon downhill race waarbij er gestart word op 3600m boven op de gletsjer om vervolgens af te dalen naar 800 meter in het dal.

De vrijdag stond in het teken van het verkennen, eerst de kwalificatie want je moest eerst kwalificeren voor je startplek van zondag waarna ook de finale verkend werd voor zondag.

Zaterdag was de kwalificatie wat over een lange technische trail ging met nodige fysieke stukken! Daniël eindige 18e en Robin 34e, dat betekende dus een 3e en 4e startrij voor zondag!

913cb1a7-ef53-4ea6-bbbb-0b7f814c5a6d

Zondag stond de wekker al om vier uur om vervolgens om vijf uur bij de lift te staan om naar de top te gaan voor de start. Eenmaal boven moest er nog 3,5 uur gewacht worden voor de start ( en dat ik koud op 3600 meter!).

Daniël was snel weg op de glacier maar maakte helaas een foutje in een bocht op het ijs waardoor hij ten val kwam. Er zat dus niks anders op dan zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen in te gaan halen en dat lukte hem dan ook goed! Robin was iets minder snel weg met de start en zat dus vrijwel gelijk in de massa waarna het erg moeilijk was om op de smalle trails goed naar voren te komen.

Daniël is na een 33 minuten race als 19e en als 5e master over de lijn gekomen waarbij hij een top snelheid van 110 km/h heeft gehaald! Robin is na veel inhalen en file rijden in 38 minuten binnengekomen en daarmee 75e algemeen geworden en 45e elite.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s