NK Apeldoorn

Afgelopen weekend stond het NK op het programma voor Roy, Daniël en Lotte. Roy en Daniël mochten op zaterdag aan de bak terwijl Lotte nog een dagje moest wachten. Het parcours was prachtig aangelegd en door vele technische passages echt een mountainbike rondje geworden. Op de hoogtemeters na dan, maar voor Nederlandse begrippen heel uitdagend! 

Daniël: “Ondanks dat ik niet die ideale voorbereiding had stond ik toch wel met ambitie aan de start. Een podiumplek zou mogelijk moeten zijn. Het parcours lag mij goed, al zou ik iets minder los zand niet erg hebben gevonden. Mijn start was goed en ik kon gelijk met de eerste mee. Op de eerste klim moest ik afstappen door enkele renners voor mij die niet boven kwamen en daardoor waren de eerste 2 al weg gereden. Ik heb daarna gelijk mijn eigen tempo gepakt, omdat ik merkte dat de eerste 2 toch al te hard reden en met deze warme weersomstandigheden zou ik me gelijk hebben opgeblazen mocht ik dat gaan proberen. In de 2e ronde kwam ik op de 4e plek te rijden en hier heb ik eigenlijk heel de wedstrijd gereden. Ik kon goed mijn tempo vasthouden, maar de 3 voor mij gingen te snel om hier nog aansluiting mee te maken. In de laatste ronde kwam de nummer 5 nog wel wat dichterbij, maar mijn 4e plek was nooit in gevaar geweest. Uiteindelijk finishte ik dus op de 4e plek en hier kon ik ook wel tevreden mee zijn aangezien de 3 voor mij gewoon beter waren.”

Unknown-8

Roy: “Een ding is zeker, NK rijden met een dieseltank is afzien. Maar afzien en genieten liggen dicht bij elkaar. Met mijn Zwiterse meerdaagse nog in de benen stond ik aan de start van het NK. Ik deelde niet de ambities van Daniël maar een goede training zou het zeker worden. En dat was het! Genoten van het mooie parcours en uiteindelijk als 20ste geëindigd. Tevreden. Laat de wedstrijd volgend jaar maar 4 uurtjes langer duren ;-).” 

37646959_10217598133604320_1435741961427353600_oFoto: Cees Sinke

Lotte: “Zenuwachtig maar vol energie stond ik aan de start van het Nederlands Kampioenschap. Een rondje met zoveel mul zand had ik nog niet eerder gereden. Het parcours in Apeldoorn heeft sowieso wel een speciale betekenis want hier was in 2016 mijn eerste wedstrijd met licentie (ik werd een na laatste bij de NL cup en hier was ik mega blij mee!). Na het startschot en een paar bochten op het gras dook ik als 4e het bos in. De voorste drie waren al gauw weg en ik merkte dat ik toch de lange buitenlandse klimmen wel miste. Maar hé, alles geven kan ook op een vlak parcours! En dat heb ik gedaan, misschien wel iets te veel in het begin van de wedstrijd want dat moest ik bekopen halverwege. Na een tijdje als nummer 4 te hebben gefietst samen met de nummer 5 werd het een eenzame race op de vijfde plek. Duidelijk nog een boel te leren totdat ik vrienden word met een vlak parcours en zandbakken maar ook die uitdaging ga ik aan :). Op naar het WK MTB voor studenten 1 augustus!” 

37706189_2098417363811437_649480457670361088_o-2

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s