Roy in Zwitserland

Waar maak je Roy blijer meer dan een prachtige meerdaagse in Zwitserland? Met een prachtige meerdaagse in Zwitserland samen met zijn vriendin en een aantal andere renners van Licht verzet! 

Etappe 1 Proloog 16km ca 830hm

Op de eerste dag stond er een proloog op het programma. Alle renners starten om de 15 seconden om een lus door het dorp te maken en vervolgens aan de klim te beginnen. Om exact 13:05:45 rolde ik van het startblok van de ronde van zwitserland die een week ervoor plaatsvond.  De smalle straten door Sankt Moritz waren direct stijl en ik probeerde mezelf niet op te blazen. Na circa 3,5 km begon ik aan de lange klim van 7,6km, hierin moest 672 hm worden overbrugd goed voor 9% gemiddeld met stroken van 20%. Hierdoor was het erg lastig om in een goed ritme te komen de hoogte (sankt moritz ligt al op 1800 meter) hielp hier ook niet echt aan mee. Na iets minder dan 40min klimmen was ik eindelijk boven! Deze zware rotklim werd beloond met een super gave flowtrail die we de dag ervoor al verkend hadden, 4 km volle bak naar onder en doorrijden na de finish! De foto’s zegt genoeg over deze afdaling. Ondanks ik me op de lange klim niet super voelde bleek ik het toch prima gedaan te hebben.

Afbeelding3

Resultaat: 34steplek elite in een tijd van: 1:02:19

Etappe 2 79km ca 2270 hm

Op het programma staat een lange aanloop van ca. 50km waarna we wederom naar corviglia moeten klimmen. In deze aanloop gaat het echter continu op en af waardoor we al de nodige hoogtemeters hebben gehad. Ik kom in een groepje te rijden met een aantal mannen veelal Zwitsers. Het tempo ligt in het eerste gedeelte vrij hoog hier heb ik echter geen moeite mee me benen voelen best goed na gister! Met een gemiddelde snelheid van ruim 24 kilometer per uur beginnen we als groep aan de langste klim van de dag. In 14 km moeten we van 1770meter naar 2550 meter. Ik kies daarom onderaan gelijk voor me eigen tempo sommige rijden van me weg maar er blijven ook mannen achter me of moeten zelfs lossen. De klim heeft net als gister behoorlijk wat steilere stroken waardoor je niet echt lekker in een ritme komt. De brede gravel weg maakt plaatst voor een mooie singeltrack omhoog wat steeds beter begint te lopen. Na een korte afdaling komen we op hetzelfde pad als gister. Ik denk nog bij de lift dadelijk links af en dan zijn we er! Niet dus…. We slaan rechtsaf en voor ons zien we de weg steeds steiler omhoog lopen. Het percentage op me garmin komt amper meer onder de 15% en schiet soms uit tot bijna 30% ik kan lang blijven rijden maar uiteindelijk moet ik ook van de fiets en wordt het dus lopen. Eenmaal boven is het genieten van het uitzicht en duiken we weer de flowtrail in. Na de flowtrail volgt nog een klim van zo’n 250 hm maar gelukkig vlakt hij al snel af waarna we op hoogte vlak rijden over een soort van gravelweg. Net voor de afdaling begint gaat het mis en schuif ik in een gladde bocht onderuit.  Gelukkig lijkt de schade mee te vallen wat schaafwonden en me schifter werkt niet meer. Snel op de fiets en door in de zwaarste versnelling de afdaling in!

Afbeelding2

Resultaat: 37steplek Elite met een tijd van 4:11:53

Etappe 3 62km en ca 2040 hm

De laatste etappe! Net als gister starten we met een langere aanloop deze keer van zo’n 40km waarna het wederom klimmen wordt geblazen. Dit keer nog iets hoger en gaan we naar ruim 2660meter. Het eerste gedeelte van de klim loopt stukken beter dan de afgelopen dagen. Ik rijdt dus al snel in een lekker ritme en haal wat mensen in die voor me zitten. Op een paar steile stroken na waar je toch echt even van de fiets moet voel ik me prima en rijdt ik in een voor mij mooi tempo omhoog. We komen steeds hoger en het pad wordt steeds rotsachtiger! In de verte zie je de laatste lange afdaling van deze meerdaagse al liggen en die ziet er spectaculair uit. Na wat sneeuwvelden mogen we er eindelijk aan beginnen. Wat we krijgen is een hele lompe afdaling met veel drops en rotsen. Redelijk gaar en met verkrampte armen kom ik na een tijd van 3:54:17 binnen op een 36steplek. In het klassement eindig ik daarmee ook op de 36steplek. Tevreden in dit sterke deelnemersveld. Voor mij was dit de zwaarste wedstrijd die ik tot op heden heb gereden maar ook een van de mooiste!

Afbeelding1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s