Goed bezig! Goud en zilver!

Zelfs met tropische temperaturen in Nederland blijven de kona LTD teamies niet thuis. De stoffige bospaden en volle stranden doen vermoeden dat je op een normale doordeweekse dag in Zuid-Frankrijk of Portugal bent maar ondanks dat ons ‘koude kikkerlandje’ op dit moment veel weg heeft van deze gebieden is er een chronisch tekort aan hoogtemeters en gave trails. Vandaar dan Linja, Laura en Dave het hogerop (2500m!) zochten in Zuid-Frankrijk en Lotte eens ging kijken of je in Portugal goed kon mountainbiken.

Transmaurienne

Je hebt extreem, extremer en extreemst. Onder dat laatste kopje viel de Transvesubienne waar Robin en Laura een tijdje geleden aan hebben deelgenomen maar ook de Transmaurienne komt daarbij aardig in de buurt. Extreem in de vorm van hoogte, hoogtemeters en uitdagende parcoursen scoort de Transmaurienne goed. Linja, Laura en Dave stonden maandag 23 juli aan de start van deze 5-daagse wedstrijd met in totaal 8500hm en klimmen tot wel 2500m. Daar gaat al de zuurstof.

Afb1

Dave reed samen met Arno als duo en zij reden een steady race met een 14eplek in de einduitslag.

Afb2

Laura, die het momenteel ook heel erg druk heeft met haar winkel, slaagde erin de knop helemaal om te zetten en op haar welbekende ‘meerdaagse stand’ te gaan waardoor ze een sterke wedstrijd reed. Ze kon zelfs even aan het zuur proeven van de cross-country want op woensdag stond er een heus XCO parcours op hen te wachten. Sterk als Laura is won ze de faster (female master) categorie! Ze heeft enorm genoten en op haar Instagram zie je een aantal filmpjes die zij gedurende de race heeft gemaakt.

37768047_1688837141214591_6938227381278605312_n

Ook Linja heeft haar grenzen verlegd in de eerste 5-daagse die zij reed. Vanwege buikproblemen was het tot op het laatst spannend of ze überhaupt kon starten, dan wel uitrijden, maar dit deed ze! Met een knappe 9eplaats (en 5e bij de fasters). Achteraf weet ze dat lopen niet haar hobby is dus dat ze lekker vaak op de meest technische stukken gewoon op de fiets is blijven zitten.

37935716_1693166267448345_9140989049379487744_n

World University Championship Cycling

Blog Lotte 
WUCC, World University Championship Cycling. Twee jaar geleden in de Filipijnen en nu wat dichter bij huis in Portugal. Na twee keer Nederlands studentenkampioen te zijn geweest was ik wel benieuwd hoe ik zou fietsen tegen de studenten wereldwijd. Braga, Portugal, was de studentenstad waar het evenement zou gaan plaatsvinden. Op dinsdag de tijdrit, op woensdag de cross-country wedstrijd, op vrijdag de downhill en op zaterdag de wegwedstrijd. Een veel groter evenement dan ik had gedacht met een heuse openingsceremonie en een heel internationaal deelnemersveld (van Japanners, Chinezen en Koreanen tot Zuid-Afrikanen, Polen, Duitsers en nog veel meer).

IMG_3175

Na de verkenning van het XC-parcours op zondag was de conclusie: het wordt of de hardtail of een range rover, want beide pasten op het parcours. Het bestond uit brede gravelpaden met een aantal rockgardens en wat speelse afdalingen. Maar niks smaller dan 2.5m breed, niet kunnen inhalen was in ieder geval geen excuus meer.

IMG_3181

Op woensdagochtend om half 11 ging het startschot. Het kwik was inmiddels al boven de 28 graden uit gestegen maar dat weerhield de supporters er niet van om te komen aanmoedigen want langs het parcours stonden veel mensen. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten. Aan de start stonden een aantal nationaal kampioenen (U23) en ook meiden die naar het EK waren geweest het weekend ervoor. Hard starten en goed indelen was het plan. Meteen lukte het de leiding te nemen van de wedstrijd en samen met de Duitse Felicitas Geiger sloegen we gelijk een gat naar de rest van het veld. Deze voorsprong hebben we uitgebouwd en naar het einde van de wedstrijd toe wilde we allebei wegrijden. Aanval na aanval volgde maar tot de laatste ronde lukte het geen van ons beide een gaatje te slaan. De laatste ronde echter kreeg Felicitas vleugels en ik maakt een paar foutjes in de afdaling. Daar ging mijn sprint… of winst… Maar een zilveren medaille op het WK voor studenten ben ik meer dan tevreden mee! Ik heb nog nooit zo’n battle gehad met iemand tijdens een wedstrijd.

IMG_3199

Daarna volgde een super toffe week met aanmoediging van de wegwedstrijd en een paar mooie tochten door de bergen. Onwijs genoten en super blij met de kans die ik heb gekregen deze wedstrijd te rijden! Studeren en fietsen heeft zo zijn voordelen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s