Leren in La Bresse en snelheid smeden in Bad-Salzig

Roy en Lotte mochten afgelopen weekend aan de bak. Roy is zich klaar aan het stomen voor het NK marathon waar snelheid het voornaamste ingrediënt gaat zijn en Lotte had haar laatste wereldbeker van dit seizoen. Roy gaat voor de meeste km/h, Lotte voor de meeste hm/km maar met als gemeenschappelijk doel, genieten en afzien! En dat is gelukt.

Sebamed bike day

Roy: na de snelle marathon van vorige week stond dit weekend wederom een snelle op het programma. Vanuit Bad-Salzig (Een plaatsje onder Koblenz aan de Rijn) had de organisatie een ronde van circa 80km uitgezet waarin zo’n 1800 hm moesten worden overbrugd. Na de start moest er al snel geklommen worden waardoor het veld dus al uit elkaar werd getrokken. Tot zo’n 10 km wist ik de aansluiting met de eerste groep, waarin Karl Platt het tempo bepaalde, te behouden maar koos op een korte afdaling verstandig voor mijn eigen tempo en liet mezelf langzaam terug zakken tot de 2de groep waarin Gijs Derksen zich zelf ook al verscholen had. Zoals wel vaker afgelopen jaar kwam dit dus perfect uit en konden we mooi samenwerken! Het groepje dunde steeds verder uit door het tempo van 2 snelle Duitsers en 1 voor 1 raapte we nog wat mannen op waardoor we uit eindelijk met zo’n 9 man zelfs voor de 3de plek overall reden. Op de een na laatste klim werd het tempo zo hoog gelegd dat we allebei een gaatje moesten laten maar toch steady konden doorrijden na de finish! Resultaat plek 8 en 9 waarbij plek 9 voor mij was en een 4de plek bij de elite heren. Tevreden met het resultaat met maar 10 min achter de nummer 1 Platt na iets meer als 3 uur wedstrijd.

Roy.jpg

World Cup La Bresse

Lotte: reflecteren, evalueren, verbeterpunten, ik kan wel zeggen dat ik een talent heb voor zien wat ik nog kan leren. Want dat is een boel. Kon ik het maar allemaal tegelijk, maar dat kan niet. Geduld.

De laatste wereldbeker van het seizoen. Mijn eerste jaar echte internationale wedstrijden zit er bijna op. Gek hoe snel hoe dat gaat. Al weken zag ik uit naar deze wereldbeker. Maar spannend vond ik het wel, een heel nieuw parcours en niet weten wat ervan te verwachten was. Het was in La Bresse maar op een andere plek dan vroeger (voor mijn tijd) de wereldbeker was.40172957_1823476114440276_3199314043504427008_oFoto: Jochen de Vocht

Op donderdag na vier rondes verkenning ging het wel lekker! Ik kon alle technische passages en ook de afdalingen gingen vrij soepel. Ik had zin in de wedstrijd en mijn benen voelde goed. Ik was samen met Laura en Dave wat ontzettend fijn was.

Ondanks dat ik afgelopen jaar een hele bult aan ervaring heb opgedaan voel ik mij nog vaak een groentje, beginneling, snotneus, prutser, you name it… Eigenlijk hele nare termen en die moet ik niet gebruiken maar poppen toch zo in mijn hoofd op. Vooral toen ik zaterdag op het parcours was en deze door de regen helemaal was veranderd waardoor veel ook niet meer te fietsen was. Gelukkig was ik niet de enige die daar moeite mee had want zelfs de top 10 kon niet op zijn fiets blijven zitten en samen met Laura kon ik het relativeren. Mind set om, benen waren goed, en deze wedstrijden zijn wat ik het liefste doe.

Zondagmiddag 12:20, het startschot ging en ik was gelijk goed weg. De startklim was vrij lang en ik kon opschuiven rond plek 33. Klimmen dat ging goed! Maar gedurende wedstrijd merkte ik dat klimmen en lopen niet samengaan en dat op- en afstappen van de fiets met een hartslag van 190 gemiddeld nog niet aan mij besteed was (leerpunt!). Zodanig dat ik veel plaatsen heb verloren en ik het heel graag opnieuw had overgedaan. Helemaal leeg kwam ik over de finish, niet met de klassering (50e) waar ik op had gehoopt maar wel met een hele bult aan verbeterpunten om aan te kunnen werken én in hetzelfde aantal rondes als de winnares. Dat was uiteindelijk doel nummer 1 van de wereldbekers dit jaar, doel gehaald! Even bijkomen en dan genieten van de laatste paar wedstrijden van het seizoen!

40139224_1823480134439874_4391339137987248128_o
Foto: Jochen de Vocht 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s