NK XCE

Alleskunner Daniël stond afgelopen weekend aan de start van het Nederlands kampioenschap eliminator (XCE). Nadat hij twee weken geleden in Valkenswaard nipt tweede werd, had hij nu zijn zinnen gezet op de winst! 

Daniel: na ruim een maand geleden het NK XCO te hebben gereden, was dit mijn volgende doel waar ik sindsdien naar toe heb gewerkt. Ik wist dat ik in orde was en ik reisde dus voor niks minder dan de titel af naar Zoetermeer. Er was een lange ronde uitgezet voor de XCE wedstrijd, wat ik ook al had verwacht aangezien het parcours al op internet stond. De kwalificatie verliep goed, ik reed een 5e tijd, maar had niet alles gegeven aangezien toch iedereen door ging en het mij beter leek om wat energie te sparen. Na een korte pauze was het tijd voor de eerste ronde wat ook al gelijk de kwart finale was. Deze ronde kwam ik met gemak door en ik spaarde zoveel mogelijk energie. Daarna was het tijd voor de halve finale, dit werd al een zware heat. Ik was als 3e weg en probeerde gedurende de heat al een paar keer de nummer 2e in te halen, maar koos een steeds het verkeerde moment. Net voor de laatste afdaling wist ik hem toch in te halen en finishte ik als 2e en dus door naar de finale. In de finale was ik weer als 3e weg, op zo’n lange ronde als deze niet echt een probleem, aangezien je in het begin beter wat krachten kan sparen en in het wiel kan blijven zitten. Het noodlot sloeg echter al toe na de eerste paar bochten waarna er een trap zat. Hier viel mijn ketting van het voorblad, ik wist gelijk dat mijn wedstrijd voorbij was. Toch legde ik mijn ketting er snel op en ging tegen beter weten in nog in de achtervolging, maar de 3 andere finaliste waren al te ver weg. Een flinke teleurstelling om zo te moeten verliezen en niet voor de titel te kunnen strijden, maar dit hoort er helaas ook bij en kan gebeuren. Op naar de volgende wedstrijd en terug naar Enduro!

40019667_2375947175750478_4947128513342734336_n.jpg
Foto: Kevin Kempf 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s