Geen wedstrijden, wel motivatie!

Begin mei en we kunnen er niet omheen. Corona heeft op alles zijn uitwerking en zo ook op alle sportevenementen. Waar Teus en Roy begin april mikten op het NK marathon zou Daniël in de tussentijd al een paar mooie enduro wedstrijden hebben gereden, Laura druk haar techniek aan het bijschaven zijn voor de BC bikerace en Lotte zich met behulp van Horse Category wedstrijden zich hebben klaargestoomd voor de eerste wereldbeker welke 28 mei gepland zou zijn. Zou zou zou, want alles is verzet of afgelast. Maar dat betekent niet dat de renners achter de geraniums zijn gaan zitten. 

Roy combineert het rijden van de Duitse marathons normaliter met het hebben van een baan als bouwkundig. Zijn werkt gaat gelukkig gewoon door en daarnaast zijn zijn dagen tegenwoordig stevig gevuld met Sjors, zijn dochter van 4 maanden. Maar dat weerhoudt hem er niet van te trainen, en hoe! Sjors heeft een mooi wagentje gekregen voor achter de mountainbike en ook zijn vrouw May fietst soms zelfs mee. “Met de paplepel erin” neemt Roy erg serieus. Familietijd en trainen tegelijk, een perfecte combinatie. Toch kan hij niet wachten tot het corona tijdperk voorbij is en hij weer flink zijn krachten kwijt kan op de Duitse gravelpaden. 

Daniël werkt elke dag vanuit huis en het fietsen staat op dit moment op een laag pitje. Hij probeert zijn conditie een beetje te onderhouden, maar daar blijft het voor nu bij. Dit komt vooral omdat hij druk is met zijn huis te verbouwen. Hier was hij ook al druk mee voordat het corona virus er was. “Doordat ik me nu nog niet op wedstrijden hoef voor te bereiden, heb ik wel meer tijd om me op de verbouwing te richten. Dat is het enige voordeel van deze periode. Daarnaast heb ik meer tijd om met mijn zoontje door te brengen, die nu ook niet naar school hoeft en ik thuis met zijn huiswerk help.” Qua wedstrijden is het maar de vraag wanneer de eerste weer zal plaats vinden en of er dit seizoen überhaupt nog wedstrijden zullen zijn. Dit maakt het trainen wel wat lastiger, je kan je niet specifiek ergens op voorbereiden. “Ik heb nooit problemen om me te motiveren, maar om voor een doel te trainen maakt het voor mij toch een stuk leuker”. Daarnaast is er van samen met vrienden fietsen nu ook weinig sprake. Bijna alle ritten die hij op het moment maakt zijn alleen en heel soms met tweeën. “Hopelijk kunnen we snel weer ons normale leven oppakken en de dingen doen die we leuk vinden!”

Teus mist de wedstrijden enorm. Maar dit uit zich zeker niet in een gebrek aan motivatie. Hij heeft zo veel plezier in het fietsen dat hij nog steeds voor iedere training staat te popelen. De trainingen zijn wel wat aangepast waardoor hij niet meer de echt specifieke intervals doet en het ook vaak op spelen aankomt. Maar ook daar word je beter van! Daarnaast is er nu tijd voor wat langere tochten met trainingsmaat David Nordemann. En nog iets om naar uit te kijken, de nieuwe Kona Hei Hei komt er bijna aan! 

Laura is drukker dan ooit want velen zitten nu meer thuis en kruipen op de fiets. Ook de nieuwe mtb routes in omgeving Nijmegen geven een mega boost. Omdat het trainen in groepen niet meer kan en mensen toch fit willen blijven is ze aan de slag gegaan met enkele workout video’s te maken. Check YouTube ! Het specifiek  trainen voor meerdaagses is op een lager pitje maar van de trainingen die zij doet geniet zij des te meer. Als de avond valt en de deuren sluiten van LT-Sports zoekt zij het koude water op en is een dip na het werk in het Wylerbergmeer ideaal om mentale rust te creëren.  Corona is naar maar brengt ook weer mooie andere dingen met zich mee, we leren er allemaal van. 

Net als van de andere renners zijn ook al Lotte haar wedstrijden afgelast tot tenminste 1 september. Echter weinig keuze is er niet en bovendien is Lotte naast het mountainbiken ook arts en werkt zij aan de front linie op de spoedeisende hulp in het Maasziekenhuis in Beugen (Brabant). Al een heleboel Corona patiënten zijn de revue gepasseerd en Lotte is blij iets voor hen te kunnen betekenen. De slecht-nieuws gesprekken over de telefoon vind zij het aller moeilijkste en is ook iets wat zij soms mee naar huis neemt. Ook dan is het fijn om even op de fiets te stappen. Het niet hebben van grote internationale wedstrijden zorgt ervoor dat zij die energie kan gebruiken in het ziekenhuis en daarnaast wel nog kan genieten hier van de bossen. Gelukkig zijn er prachtige nieuwe mountainbike routes en ook uitdagende routebouwers die zorgen dat zelfs hier een wereldbekerparcours kan worden gesimuleerd. 

Concluderend kunnen we zeggen dat iedereen zich op zijn eigen manier goed vermaakt in deze tijd en de maatregelen serieus neemt. Maar dat stuurbordje en rugnummer worden zeker wel gemist! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s