De kop is eraf!

Wat heerlijk om een bericht te typen met deze titel. Dat betekent dat het seizoen weer is begonnen. Teus en Lotte hebben hun eerste wedstrijd weer gereden en ook Laura timmert hard aan de weg.

Rothaus bike giro

Teus heeft afgelopen weekend een 4-daagse wedstrijd gereden in het zuiden van Duitsland. Hij had een perfecte voorbereiding met daarvoor een dikke week trails rijden in Nauders. De plek waar zowel Laura en Lotte dit jaar ook zijn geweest.

Teus begon de vierdaagse voor hem zelf een beetje teleurstellend met een 67ste plek. Wat niet eens zo slecht is met het sterke startveld. Maar Teus is van de lange adem en bovendien niet iemand die zijn kop zomaar laat hangen en dat heeft hij in deze vierdaagse maar weer eens bewezen. Dag na dag werd hij beter en voelde hij de kracht in zijn benen komen. De tweede etappe kwam hij als 34ste over de finish, gevolgd door een 21ste en een 20ste plaats in etappe 3 en 4. Dat geeft hem een 26ste plek in het algemeen klassement en belangrijker nog, een super goed gevoel. Op naar de volgende wedstrijden.

Swiss cup gstaad

Lotte haar eerste XCO wedstrijd sinds de coronacrisis was ook niet naast de deur. De wedstrijd vond plaats in Gstaad, een prachtig Zwitsers dorp. De start van het parcours was gelegen op de landingsbaan het het vliegveld en gaf daardoor een heel speciale sfeer aan de wedstrijd.

Er stond een sterk internationaal deelnemersveld aan de start en de race zou een tactisch race worden gezien een groot deel van het parcours vlak was. Lotte had een matige start waardoor ze op de eerste klim terug moest rijden naar de kopgroep, dit lukte. Daarna heeft ze lang in de tweede groep gereden voor plek 9. Tot op het laatst de vermoeidheid toe sloeg en het haar na een foutje niet meer lukte terug te rijden naar de groep. Uiteindelijk 18e geworden maar veel geleerd om mee te nemen naar de volgende races die gaan komen!

oer mtb skill camp

Laura reist tegenwoordig vaker naar het noorden dan naar het zuiden. Maar niet voor niets, want zij is in Finland druk bezig met het voorbereiden van het Oer MTB Skill camp wat gaat rplaatsvinden van 5-11 september. Een zeer gevarieerd en leerzame week die eraan zit te komen. Om dit allemaal in goede banen te leiden is Laura samen met Rick Koekoek daar de omgeving aan het verkennen en ook haar eigen grenzen aan het verleggen.

Vandaag regende het daar bijvoorbeeld pijpenstelen en dan is het heel leerzaam om te kijken hoe de grond veranderd en zo te anticiperen op wat er dan mogelijk is.

Benieuwd naar het skill camp of wil je graag deelnemen? Neem een kijkje op www.oermtb.com!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s