Plezier! 9e en Brons op het NK!

Afgelopen weekend stond voor zowel Teus als Lotte het Nederlands kampioenschap cross-country op het programma. Na een aantal weken 3Nation cups te hebben gereden wisten beiden weer een beetje hoe een cross-country wedstrijd voelt en met zowel zenuwen als zin stonden zij aan de start.

Het parcours was zorgvuldig gemaakt en bevond zich op Watersley in Sittard, Zuid-Limburg. Steile klimmen wisselde zich af met technische afdalingen met rockgardens en drop-offs. De kunst van dit parcours was om goed in te delen, op de fiets te blijven en alles zo vloeiend mogelijk te rijden.

lotte

Het startschot klonk om 10:00 ’s ochtends op zaterdag al voor Lotte. Het startveld was niet het minste met wereldtoppers als Anne Tauber, Anne Terpstra en Sophie von Berswordt aan de start. Na een flinke startklim en een vlak stuk bos met draaien en keren nam Anne Terpstra de leiding. Lotte haar plan was om vooral haar eigen race te rijden en met name geen fouten te maken want daar win je op dit parcours het meeste mee. Zo gezegd zo gedaan, ze heeft een constante race gereden en weinig fouten gemaakt. Alles kunnen geven waardoor het gat op de nummers 1-3 niet heel groot bleef. Na 80% van de race dacht zij haar 4e plek te hebben veilig gesteld (met een flink gat naar de nummer 5) totdat ze ineens nummer 3 voorbij kwam die te kampen had met materiaalpech. Vanaf dat moment wist ze dat het nóg belangrijker was deze race foutloos te blijven rijden en dat is wat ze deed. Met wat extra euforie op de klimmen kwam zij met een dikke glimlach als derde over de finish. Heel blij met het resultaat!

Helaas kan zij door COVID-19 de komende weken niet naar Nove Mesto toe (wereldbeker).

Teus

Teus nam deel in de categorie beloften maar reed zijn wedstrijd tussen de elite heren waar onder andere Milan Vader en Jeroen van Eck aan de start stonden. Het startveld was goed bezet maar Teus kon zich goed uitlaten op de zware beklimmingen en zijn Kona Hei Hei danste over iedere rockgarden. Doordat het parcours zo selectie was bleek het al gauw een eenzame race te zijn met verschillen zowel voor als achter. Steady heeft Teus zijn plek in de top 10 behouden en rolde uiteindelijk als 9e over de finish. Binnenkort de races waar Teus nog meer voor gemaakt zijn: marathons! Volgende week in Frankrijk, daarna in Oldenbroek en als afsluiter het NK marathon begin november. Stay tuned!

Foto’s: Remco Smit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s