Karin Uyl

Naam: Karin Uyl
Leeftijd: 38
Nationaliteit: Nederlands
Woonplaats: Oss
Discipline: XC, Marathon, CX

8 jaar geleden heb ik het mountainbiken ontdekt. Ik was vrij laat dus, maar zeker niet minder fanatiek heb echt ontzettend veel moeten leren en ik vond het op den duur zo gaaf dat ik rond 2009 funklasse wedstrijden ben gaan fietsen, dit ging aardig goed al zeg ik het zelf. Sinds 4 jaar heb ik trainingsbegeleiding van Laura Turpijn en daardoor heb ik zeker alleen nog maar meer geleerd niet alleen qua techniek ,maar ook qua indeling van trainingen in een week en qua voeding etc..

Vorig jaar voor het eerst licentie gereden als amateur dame, poeheee dat is even andere koek dan funklasse maar zeker niet minder leuk. Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te leren en sta hier ook zeker voor open, want mountainbiken is mijn passie geworden.

Afgelopen seizoen ben ik gestart met veldrijden wat ik ook echt supergaaf vind. Heb hierin ook erg veel geleerd en dit is ook zeker een goede aanvulling op het aankomende mtb seizoen.

In 2017 wil ik mezelf meer gaan focussen op marathons en dan met name in Belgie en Duitsland, en als er in Nederland een georganiseerd word ook natuurlijk, mijn doel is dan om zeker in de top 15 te eindigen. Verder zal ik soms een XCO wedstrijd meepikken.

Toen ik net begon met mountainbiken was een droom van mij om ooit in een team te biken, en ik was dan ook superblij dat deze droom nu werkelijkheid is geworden.

fullsizeoutput_74e.jpeg

♣ 19e NK Nieuwkuijk 2016 ♣ 6e Classique D’Alphen 2016 ♣ 13e Bar-End Veluwe Marathon ♣ 5e Hel van Groesbeek 2015 ♣ 3e Marathon Daun 2015 ♣ 22e Veldrit Dordrecht 2016 ♣ 11e Veldrit TWC de Kempen *2e Montferland MTB Cross Country 2016 * 3e Jos Feron Cup Meterik 2016