Lotte Koopmans

Leeftijd: 26 jaar
Nationaliteit: Nederlands
Woonplaats: Nijmegen
Discipline: XC

Lotte’s fietsende leven is nog maar relatief kort. Haar eerste fiets kreeg zij voor haar eindexamen van de middelbare school en toen is het avontuur begonnen. Na een aantal jaren bij de studentenvereniging te hebben gefietst en na een maffe weddenschap het Nederland Kampioenschap bij de niet-licentiehouders te hebben gewonnen, was zij een jaar later (2016) verplicht om te starten tussen de elite-dames. Laura vertelde haar al snel over het rijden van wereldbekers. Ze was gelijk enthousiast! 2019 was het eerste jaar dat zij de volledige Europese wereldbekerkalender heeft gereden en in de tussentijd heeft zij haar artsexamen gehaald. Op dit moment combineert zij het werk als arts (op de spoedeisende hulp in Boxmeer) met het rijden van wereldbekerwedstrijden en internationale wedstrijden op de mountainbike.


♣ 4e NK XCO 2019 ♣ 14e WK marathon 2019 ♣ Overall winnaar 3Nation cup 2019 ♣ 35ste Wereldbeker Lenzerheide 2019

“Arts en topsport. Een prachtige combinatie, de sport is een spiegel en brengt mij in mijn leven als beginnend arts verder, omgekeerd is het hetzelfde. Ik ben nog lang niet uitgeleerd!”

Persoonlijke sponsors

Naast de sponsoren van het team heeft Lotte ook nog een aantal persoonlijke sponsoren die haar ondersteunen om het mogelijk te maken de wereldbekerwedstrijden te rijden.

Het bovenstaande kroontje verwijst naar de vriendenclub, een businessclub.