Teus Ruijter

Leeftijd: 21
Nationaliteit: Nederlands
Woonplaats: Siebengewald
Discipline: XC, Marathon

Teus zit al op de mountainbike sinds de basisschool toen hij een keer ging mountainbiken met zijn klas. Hij was meteen verkocht en ging vaker met zijn vrienden mountainbiken in het bos. Niet veel later ben hij lid geworden van Licht Verzet en begonnen met een aantal wedstrijdjes te rijden.

Nu fietst hij al weer 6 jaar fanatiek wedstrijden en dan vooral XC. De afgelopen 2 jaar heeft hij ook een aantal marathons gereden en dit ging verassend goed met als hoogtepunt winst bij de Bart Brentjens Challenge voor belofte in 2018 en een 5de plek bij de beloften op het WK in Zwiterland in 2019.

♣ 1e Bart Brentjens Challange 2018 ♣ 3e Halve marathon Oldenbroek 2018 ♣ 6e NK XCO nieuwelingen 2014 ♣ 10e NK Marathon junioren ♣ 7e algemeen klassement 3 Nations-cup 2018 ♣ 5de belofte op het WK marathon

Ik ben erg blij dat ik mij ook dit jaar bij het Kona LTD team mag voegen. De gave Kona fietsen en de fijne team sfeer gaan zeker bijdragen aan een mooi seizoen!  Mijn doel voor het komende seizoen is om genoeg uci-punten te halen om te mogen starten in een aantal World-Cups en hier ervaring op te kunnen doen en opnieuw kwalificeren voor het WK marathon.