Teus Ruijter

Naam: Teus Ruijter
Leeftijd: 20
Nationaliteit: Nederlands
Woonplaats: Siebengewald
Discipline: XC, Marathon

Voor mij is de mountainbikesport allemaal begonnen toen ik op de basisschool een keer ging mountainbiken met mijn klas. Ik was meteen verkocht en ging vaker met mijn vrienden mountainbiken in het bos. Niet veel later ben ik lid geworden van Licht Verzet en begonnen met een aantal wedstrijdjes te rijden.

Nu fiets ik al weer 6 jaar fanatiek wedstrijden en dan vooral XC. De afgelopen 2 jaar heb ik ook een aantal marathons gereden en dit ging verassend goed met als hoogtepunt winst bij de Bart Brentjens Challenge voor belofte.

Ik ben erg blij dat ik me dit jaar bij het Kona LTD team mag voegen. De gave Kona fietsen en de fijne team sfeer gaan zeker bijdragen aan een mooi seizoen!  Mijn doel voor het komende seizoen is om genoeg uci-punten te halen om te mogen starten in een aantal World-Cups en hier ervaring op te kunnen doen. Daarnaast ga ik samen met Roy Peters de Mitas 4 Islands rijden, dit is een meerdaagse marathon wedstrijd waar ik erg naar uit kijk!

teus

♣ 1e Bart Brentjens Challange 2018 ♣ 3e Halve marathon Oldenbroek 2018 ♣ 6e NK XCO nieuwelingen 2014 ♣ 10e NK Marathon junioren ♣ 7e algemeen klassement 3 Nations-cup 2018